Fullproppad kalender.

Hej. Nu var det ett tag sedan jag skrev.

I fredags var jag först på bullkalas hos Claudia. Det var både gott och kul att möta alla skolvänner som jag inte sett skymten av på tre veckor.

På kvällen hamnade vi på Huset i Gamla stan. Trevligt ställe som har sköna priser till kl 23. Skoj var det, men många nya människor jag inte träffat innan bl.a Claudias kusin som var jättegullig. En underbar drink upptäckte jag också, Rosa Pantern, som smakar jordgubbsmilkshake ungefär. :)







Sedan sov vi som sagt hos Caudias mormor, som för övrigt var jättesnäll. Dagen efter var det upp och hoppa eftersom jag skulle på konfirmation dagen efter. Det var sådär lite haldtrist och jag var bakistrött, så jag sov under en del av den. :P Mottagningen var destå bättre med jättegod mat.

På kvällen gick jag och min killkompis Patrick och såg SATC-filmen. Jag lovar, jag tvingade honom inte, det var han som föreslog det, men det var nog för att vara snäll mot mig. :P I alla fall tyckte jag att det var jättebra. Den får så dålig kritik av alla och jag förstår inte varför. Visst var den lite överdriven, men otroligt rolig. Det tyckte till och med Patrick.

Pappa kom och hämta mig vid tåget när jag tog näst sista och jag stupade i säng och sov ändå till kl 14 nästa dag. Snacka om trött? Haha.

Jag är förkyld igen. Buuuuhhuuuu. Så nu ska jag allt ta och sova febern.

Puss.

Fläng hit och dit.

Tjena.

Jobba, jobba är vad som gäller. Jag har fått en ordentilig bondbränna på köpet. Med det har väll sin charm det också, host host.

Idag har jag gjort en hel del inköp på sommarrean. Bilder kommer ganska snart, men jag har en hel del för mig den närmsta tiden.

Imorgon ska jag jobba på förmddagen och sedan ska jag vidare till Claudia som vi ska fira eftersom hon fyller 18. Bullkalas i Sigtuna på eftermiddagen alltså. Sedan ska jag hem och fixa mig eftersom vi ska ut på krogen på kvällen och partaja för fullt. Framåt morgonen ska vi sova hos hennes mormor inne i stan.

På lördag har min kusin Axel konfirmation som jag ska gå på i Nacka med mottagning och hela faderuttan. Efter det ska jag antagligen träffa Patrick som det var länge sedan jag träffade.

Ja, ni förstår nog om det  är lite pressat för tillfället och jag hoppas att mina kära vänner förstår att jag kanske inte hinner med att höra av mig och träffa er så mycket som jag vill, jobbet tar all tid och ork (det är betydligt mer påfrestande än man tror). 

Söndag är än sålänge helt ledig. Någon som vill förgylla min tillvaro och ge mig lite sällskap? :)

Puss på er sötnosar!

Early morning.

God mogon!

Du kan ju kolla vid vilken tidpunkt jag skriver detta inlägg. Jag ska nu precis åka till jobbet och har redan varit vaken i över en timme. Någon annan som är vaken? Antagligen inte.

Miss Li - Oh Boy


That's how it is.

Bästa filmen jag någonsin sett!

Tjena,

I helgen såg jag nog den bästa film jag någonsin sett, Mama's boy. Helt underbar film om en kille som vägrar att växa upp och som bor med sin mamma, även om han är 29 år. Då träffar mamman en ny kille som inte går särskillt bra ihop med sonen. Jeffrey, som spelas av Jon Heder är helt underbart bra spelat och är hur skön som hellst. Ett plus är ju också att han enligt min mening har sjukt snygg klädstil. Jag tror aldrig att jag skrattat så mycket åt en film (pappa kom till och med in och undrade vad det var som var så himla roligt). Denna film måste ses, jag har aldrig sett något bättre.

  

Eftersom jag blev helt frälst i Jon Heder var jag bara tvungen att också se Napoleon Dynamite som han spelar huvudrollen i. Han spelar något av en "töntroll" även i denna film och den var också bra, men inte alls nära nivån som Mama's boy är. Jon Heder spelar fantasktiskt bra och har en orginell stil som jag verkligen tycker om.


Jag känner igen tröjan. Har jag sett den på någon innan? Kommer den ifrån filmen eller ifrån någon annanstans ifrån början? Nån som vet?

Bilder ifrån www.google.com

Ibland gör man rätt. Ibland gör man fel. Lev med det.

Det har varit ett litet skrivuppehåll på grund av midsommarfirande.

Allt var kaos och inget kunde bestämmas som vanligt. Hela torsdagseftermiddagen var flax hit och dit för att hitta tält, luftmadrass, packning m.m. Allt trasslade sig och vi kom till Sigtuna utan både tält eller luftmadrass. Sedan kunde ingen bestämma sig om och i så fall var vi skulle åka, men eftersom det regnade bestämmde vi oss för att vara kvar där vi var, hemma hos Erik. Det blev i alla fall rätt lyckat med grillning och sen jacuzzibad med Lihn. Sedan somnade vi.

På själva midsommarafton gick vi upp vid tio. Jag och Lihn gick till pizzerian för att äta calzone till frukost. När vi kom tillbaka hittade vi en mördad råtta på terassen. Eriks katt hade bitit sönder den, så bakdelen låg för sig och huvudet för sig. Det mellan det hade den väll ätit upp. Min katt verkar inte döda några råttor för vi hittar inga liggandes. Eller så har vi helt enkelt inga här.

Efter det bar det av mot Vaxholm och deras camping. Jag skulle köra Johans mammas bil med Lihn som hjälpande hand för att hitta vägen. Självklart hittar jag inte mellan Sigtuna och Vaxholm, så vi fick långa Mattans GPS plus att vi skulle följa efter de andras bil. Det är ju så lagom lätt när de kör långt över hastighetsgränsen, vilket jag vägrar att göra. De fick alltså åka runt, runt i rondellerna för att vi skulle hinna ikapp då och då. OBS! jag kör inte änns långsamt, jag kör det snabbaste man får enligt lagen. Måste påpeka hur förbannad jag blir när folk inte blinkar när de ska svänga, göra filbyte eller vart de ska i en rondell. Hur i hela friden ska jag förstå hur de ska åka då?

När vi kom fram slogs det enda tremannatältet upp med de två bilarna brevid. Kanske ska säga att vi var sex personer som var där. Det regnade i början, men sedan klarnade det upp. Det blev grillning på en engångsgrill och musik ur en bil. Den var iofs hög eftersom det var bra högtalare. En hel del dricka blev det också.

En massa andra ungdomar var också där och de ifrån granntältet kom över. Det fanns även två skojjiga engelsmän som hade kul åt oss. Vi gungade och åkte rutchbana med dem i lekparken på campingen. Sen spelade vi minigolf med en boulekula och man fick putta med foten, vilket gick mindre bra.

Mycket ståhej och galenskaper alltså. Finns säkert massa jag inte nämnt. Jag, Lihn och Johan gick sedan för att lägga oss medans de andra drog in till Vaxholm. De hade nog inte alltför kul eftersom de snart ringde och ville bli hämtade. Det kunde de ju glömma när jag druckit, så de fick gå. De kom tillbaka och skulle bada mitt i natten, galna som de var. Jag och Lihn sov i bilen, inte jättebekvämt med det dög.

På lördagen var det väldigt mycket städning eftersom vi stökat till det en del och vid två kom mina föräldrar och hämade mig och det blev midsommarfika med kaffe och tårta tillsammans med mormor och morfar hemma hos oss.

Det var väll det jag har haft för mig de senaste dagarna om du kanske undrat.

Lägger in lite kläder också. Här är mina två senaste inköp:

Klänning: Stockholms stadsmission

T-shirt: Ifrån sommarrean på Carlings. Köptes för att jag älskar katter.

Prinsesskatten.


Gårdagens hemmaoutfit:

Come and give me your hand, I'll take you far away

Det finns lite fina pryttlar som jag köpt på senaste tiden och som jag glömt visa.



Tänkte även skriva ut lite köpställen eftersom jag älskar när andra bloggare gör det:
1. Silverleggings - Monki
2. Playsuit - Monki
3. Chinos - Stadsmissionen
4. Repskärp - Myrorna , Bikiniöverdel - H&M
5. Väska - Lisa Larsson , Scarf - Myrorna , Örhängen - H&M

See I'm a young soul in this very strange world
Hoping I could learn a bit bout what is true and fake
But why all this hate? try to communicate
Finding trust and love is not always easy to make

 
Text ifrån: Jael Naim - new soul.

Partaj

Natten mellan fredag och lördag var jag, Bettis och Denise på Riddarkällaren där Ace, Stash och Fight Club höll i det hela. Bra kombination eftersom jag och mina två vänner inte föredrar att dansa till samma musik. Det fanns alltså ett golv med indie och pop till mig med mycket Håkan och ett med elektro och sånt som jag inte vet vad det kallas till dem. De spelade massor av mina favoritlåtar under kvällen och det var härligt. Annars var det mycket folk och mycket drag och det var skoj. Dock ett minus för att det fanns så få toaletter. Helt sjuk kö till tjejernas. Det skulle ju ta typ 45  min där om man inte vore uppfostrad i Rudbeck där djungelns lagar gäller vid kö. Haha.



Många bilder på oss kan man ju säga :P

Jag har nyklippt hår föressten, fast det synd knappt för de tog så lite som jag bad om. Frisören hade förståelse för mig eftersom hon själv hade långt hår och hatade frisörer som klipper för mycket, men det slitna är borta nu.

Nästa vecka är det jobb jobb jobb som gäller.


Känsla



"Hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad
Hela världens hunger samlad i mig."

Glädje


Igår kunde jag hämta ut det efterlängtade körkortet på Posten.

Queen - I want it all


I want it all and I want it now - den meningen passar mig idag.

I'm working very hard, all day long.

Hej!

Idag var första dagen på sommarjobbet. Har nog inte berättat det för så många, men jag ska ägna de fyra närmsta veckorna åt trädgårdsarbete i Märsta med omnejd. Jag var tvungen att gå upp klockan  5 på morgonen (vilket jag kommmer att göra varje dag framöver) och jag hade lite så där lagom omvridning av tiden att klara av eftersom jag vaknade vid tolv dagen innan. När jag kom dit fick jag arbetarkläder. Det skriker orange och gult om dem, men det har väll sin charm det också. Människorna där var trevliga , även om det var ganska tyst och blygt i början.  Jag fick dock kontakt med en tjej direkt när jag kon dit som jag kunde jag de snacka med. Sen efter lunch någon gång lärde jag även känna en kille. Vi var fyra personer som sommarjobbar nu i den här gruppen som vi arbetar i och vi ägnade hela dagen åt att rensa bort tistlar och maskrosor i  rabatterna framför Coop och Lidl nära stationen om du kanske vet var det är, där vid dammarna. Jag slutade vid 4 och jag lär ju ha träninsverk i armarande imorron, jag som inte har några armmuskler innan. Det lär jag ju få nu. Jag har även bränt mig i solen och mina vader är alldeles röda. Jag är så galet trött nu att du anar inte. Jag orkar inte änns träna, utan går och lägger mig nu. Snaaaark.

Har du något jobb i sommar och har du i så fall börjat redan nu? Tell me your story.

<3

Nya filmtips :)


Jag har tänkt ägna denna kväll åt film. Om det är någon där ute som också ska göra det och inte har några idéer på vad den ska titta på så kommer här några filmtips på filmer jag sett inom de senaste veckorna.

* A home at the end of the wold - 8 av 10- Den handlar om en föräldralös pojke växer upp tillsammans med sin bästa vän och hans familj. Man får se hur de båda utvecklas och hur deras sexualitet ändras. Den handlar om olika sorters kärlek och relationer till andra människor.

* Fast Times At Ridgemont High - 7 av 10 - Riktigt rolig och bra 80-tals film. Den handlar om tonåringar i USA och vanliga tonårsproblem. Det är ganska stereotypa personer i filmen, men den är riktigt bra ändå. Som alltid när det är 80-tals film så finns det massa fina kläder att kolla på. :) 

* Järnets Änglar - 5 av 10 -Svensk film som är gjord för några år sedan. Det hela utspelar sig i en liten håla och det handlar om att hitta lyckan och kärleken, vilket visar sig vara svårt. Det är tre kvinnor som är huvudroller och de arbetar på ett ställe där man bryter järn eller något sådat. De tre har olika problem och man får följa dem genom en jobbig tid. Helt okej film.

* The Darjeeling Limited - 6 av 10- Ganska ny film. Den handlar om tre bröder som åker till Indien för att träffa deras mamma och för att de tre bröderna ska få kontakt igen. Det är en rolig film och den har riktigt bra delar, dock hade jag förväntat mig mer av den efter att ha sett reklamen.

* Factory Girl - 10 av 10! -  Helt underbar film som handlar om Edie Sedwick's och Andy Warhol's liv. Den hanlar mycket om konst, om att vilja bli känd och om droger. Men framförallt är Edie Sedwick en stor modeikon och detta gör såklart att jag inte kunde annat än att älska denna film. Måste ses!

* Den man älskar - 3 av 10 - Svensk rätt långtråkig film om en tjej som blivit misshandlad av sin före detta man och efter en fängelsevistelse kommer han nu ut igen. Hon har en ny man, men kan inte låta bli att ta kontakt igen med den gamle, våldsamme. Dock har den många bra skådespelare som till exempel Jonas Karlsson.


Ha en underbar kväll nu!

Avslutning

Bilder ifrån avslutningen i Onsdags:
Avslutningsoutfit
Outfit dagen till ära

parken
Emelie i fin röd klänning


Claudia och Sofia, också jättefina. :)

Nu har jag ett år kvar med dessa sötnosar och flera andra som jag inte fick med på bild.

puss

Nu är jag fri som en fågel, fast med hjul istället för med vingar.

Hej hopp!

Bloggen har bytt server eller vad det är, så jag har inte kunnat berätta om min stora nyhet för er, såvida du inte hört det muntligen.

JAG HAR HÄRMED KÖRKORT! :D

Uppkörningen var igår och det var ingen som visste om detta utom mina föräldrar. Jag hade knappt vågat tänka på det förrän det var dags och jag kände mig absolut inte redo. Jag fick köra med en medelålders man och redan i början så glömde jag lossa på handbromsen, med det gjorde tydligen inte så mycket. Sen fick vi åka runt på vägar som jag åkt på innan med körskolan. Sedan fick jag åka på landsväg. Det är det jag tränat minst på och som bara var sjätte elev får på sin uppkörning. Jag klarade mig igenom det hela med några mindre fel, men jag blev godkänd i alla fall, vilket jag inte alls trodde när jag stannade bilden i slutet eftersom jag trodde att de skulle vara jättepetiga med allt. Men tydligen dög körningen.

Jag är så lycklig och igår körde jag mig och Bettis till träningen. :) 

Mitt mål var att få körkortet innan sommarlovet och nu tog jag det dagen innan avslutningen. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHH VAD UNDERBART!

Besvikelse och glädje samtidigt.

Hej!

Det är fruktansvärt irriterande detta faktum att det i vissa ämnen tycks vara närmast omöjligt att få MVG. De mål man måste uppnå tycks inte vara möjliga för en mänsklig varelse. Detta är mycket trist enligt min åsikt och besvikelsen var mycket stor igår. Ämnen jag verkligen slitit i gick ändå inte på topp.

Dock har jag lyckats komma fram med min estetiska sida, då jag fick MVG både i Drama och i Fotografisk Bild A. Detta gör mig otroligt lycklig, då dessa ligger mig mycket nära om hjärtat. Betyget i foto blev en liten hämnd också på min lärare i Foto A, som inte tyckte att jag förtjänade mer än VG, vilket gjorde många förvänade.

I alla fall känns det absolut som om kraven i skolan har höjts. Många som förtjänar toppbetyg får av någon outgrundlig anledning inte det. Det känns trist att det är så många som blir ledsna och upprörda nu när sommaren kommer. Då ska allt vara frid och fröjd och glädjen ska sprudla.

Många tycker säkert att det är för höga mål att satsa så högt, men vad annat kan man göra i detta stressande och pressande samhälle med skyhöga intagningspoäng på många utbildningar.

Till alla ledsna och besvikna där ute: det löser sig nog.

RSS 2.0