Fin i ny kjol.

image28

Dagens outfit
( sjal och tröja ifrån H&M och kjol Second Hand.)

Idag fyller Emelie år. Grattis!

Ikväll ska jag till Sigtuna. Långt som tusan är det. Men jaja, hoppas det blir värt det. Vi ska tydligen spela spel.

puss

Dagens låt: I Don't Love You - My Chemical Romance



Idag skrev jag med Carl som jag träffade på krogen för ett tag sedan på msn. Det visade sig att han också tycker om My Chemical Romance och speciellt denna låt. Underbar.

"Götgatan ligger ditåt!"

image26  image27

Detta är dagens outfit.
( tröja och örhängen ifrån H&M och scarfen är second hand)

Idag har jag tränat bilkörning med min körskolelärare. Oj vad roligt det var att prata med honom. Athir heter han och vi snackar om allt möjligt skoj. Han måste vara den optimala körskoleläraren för mig för jag är helt avskappnad när jag kör med honom. Är det vanligt att man pratar om kärlek och relationer med sin körskolelärare? Tror inte det va. Han är 26 år och vi snackar typ om hans kärleksproblem. Han sa att jag var den enda eleven han snackat om sådant med. Jag tror att jag har en tendens att luska ut sådant ur människor. Jag borde bli psykolog tror jag.

Han sa att när han först träffade mig så tyckte han att jag verkade blyg och att jag såg oskyldig ut. Sedan efter ett tag förstod han att jag inte är så oskyldig som jag ser ut, partypingla som jag är. Det verkar vara många som har den bilden av mig i början. Men jo, jag dricker, festar och dansar järnet. Ser jag så oskyldig och näpen ut? :P Tydligen.

Senare på kvällen var jag och Lihn inne i stan. Jag köpte Håkan Hellströms nya skiva För sent för Edelweiss. Ska lyssna på den imorron, så får vi se om den är bra eller ej. Sedan drog vi till Café 60 på Sveavägen och åt mat. Det är så bra där för att de har öppet så länge. När jag och Lihn var påväg dit var det en kille/ung man som sa "Götgatan ligger ditåt!" bara helt random till oss. Ser jag så mycket Söder ut? Jo, jag hör nog mer hemma där egentligen.

/Maria

Ny trend: Strössel på mackan.

Nu är jag tillbaka igen ifrån Holland.

Resan dit började med att det var massor av tjejer av årgång 1995 som satt längst bak i bussen och skrek. Jag menar bokstavligen skrek. Satte på ipoden på hög volym, men kunde inte höra musiken. Jag stoppade öronproppar i mina stackars öron, men deras röster var fortfarande högt över samtalston. Jag förstår att de små flickorna var exalterade över att få resa på fotbollsresa för antagligen första gången, men det hade jag inte mycket överseende för klockan fyra på natten. Turligt nog har min vän Berthine en hel del kurage i sig och hon skällde ut dem och jag kunde äntligen få min skönhetssömn.

Holland har ett mycket konstigt klimat. Ena sekunden är det jättevarmt och gassande sol. Tio sekunder senare haglar det. Fem minuter senare är det varm igen. Sådär håller det på och växlar. Jag förstår inte hur människorna där klär sig för att det ska passa till vädret.

Fotbollsplanen var helt underbart geggig. Vi var som galopperande hästar, fast istället för hovspår lämnade vi ifrån oss spår ifrån våra dobbar.

Maten var helt okej, även om de har en del konstiga traditioner. Någon som tidigare hört att man kan ha chokladströssel på mackan? Inte jag i alla fall. Kan hända att vi missuppfattade användningsområdet på vissa saker dock. Såsom att de plockar fram någon krämig sås och strutar. Alla börjar då ösa på med den kladdiga ljusrosa såsen och tycker att den smakar rätt underligt. Fem minuter senare bär de in glass och det visar sig att det som vi trodde var efterrätten visade sig vara en sås som man ska hälla på glassen. Personalen där måste ha fått sig ett gott skratt.

Holland är ett bra land om man vill supa. Alkohol kan man köpa i mataffären och det finns i princip ingen åldersgräns, för de kollar inte legitiomation. Billigt är det också. Några brownies stötte jag lyckligtvis inte på.

Allt som allt var det bra och nu är jag hemma igen med en stel kropp och lite fräknar på näsan.

puss Maria


ps. Åk inte buss till Holland, åk flyg.

Dagens låt: Kill Hannah - Lips Like Morphine



Nu drar jag. Vi ses!

puss

Robert Gustavsson- Korvhandlaren


Hjulen på bussen snurrar runt runt runt.

Ikväll bär det av till Holland med fotbollslaget. Vi ska åka buss ända dit. Jag hatar att åka buss länge. Men vad ska man göra åt saken? Livet är som det är.

Jag har tvättat och packat i mängder. Alla träningskläder är nu tiptop rena och jag ska snart bege mig ut och handla lite smått som jag kan äta under resan. Antar att det är godisförbud, så jag får allt ta och hitta allt som är gott som inte är godis i affären. 
 
Hoppas resan blir kul! Jag kommer hem på fredag morgon igen.

Ha det bäst!

Puss Maria.

Inspiration

image23image24  image25 
Foton: Face Hunter

Finfina stilar! Jag har i princip likadana solglasögon fast svarta. Oj vad jag ska använda dem när det kommer lite sol till Stockholm.



Dagens låt: Wilson Pickett - 634-5789



Den här gulliga och svängiga låten hörde jag precis på radion. Här har ni lite RETRO. :)


If you need a little lovin'
Call on me, alright
If you want a little huggin'
Call on me baby....

Att festa är livet.

Hej!

Igår var jag ute tillsammans med Jossi. Först var vi på Huset på Cattelin (tydligen nytt ställe) som verkade riktigt bra och det strömmade in massor av folk. Vi hade ju dock gått dit för att bara föra. Kändes riktigt konstigt att gå därifrån när det var världens kö för att komma in. Sedan drog vi till Riddarkällaren. Vi var där rätt tidigt eftersom det är 20 år där och vi ville vara säkra på att komma in, så det var minst sagt rätt dött i början och någonslags salongmusik på hög volym, men vid tolv drog det igång och det öppnades ett nytt dansgolv med indiemusik. Humöret som hade legat ett tag ganska nära botten steg snabbt och allt var toppen. Musiken var underbar och jag och Jossi dansade massvis ända till klockan tre. Sista timmen var kroppen helt slut, men jag fortsatte ändå. Man lär ju få rätt mycket kondis av att dansa egentligen.

Helt slut efter nattens festande drog vi till Donken och käkade lite ( jag som egentligen ogillar Donken sket i det för tillfället) och sedan skjutsade Jossis snälla pappa hem oss. Sådan lyx har jag inte ofta varit med om. ;)

Resultatet blev alltså en riktigt lyckad kväll och Riddarkällaren rekomenderas för alla som gillar indie.

Puss

ps. Jossi, vi får allt dra ut snart igen!

Robert Gustavsson-Nazisterna

 

Mer komiskt.

Robert Gustavsson - Högaffeln



Igår somnade jag klockan halv nio framför Simpsons, då måste man ju verkligen va galet trött för å lyckas med det. Vaknade klockan elva nu på förmiddagen, så ett antal timmar sömn har man ju fått. Måste ha varit riktigt sliten efter veckan som gått. Här är i alla fall ett riktigt roligt klipp med en av mina favoritkomiker.

vitt och kallt fluff

neeeeej, det snöar fruktansvärt och katastrofalt mycket ute. Jag hatar snö i stora mängder. Nyss var det sol och vår, då var jag lycklig. Nu är det nästan som att bo på Nordpolen.

Jag

image21
Foto: Emelie Gjers

En outfit som jag blev riktigt nöjd med.

Inspiration

image19  image20
Foton: Face Hunter

Ååh., vilka läckra outfits, jag blir helt salig. Det är visst fler än jag som dissar byxornas instängda värld. Go strumpbyxor & leggings! (Okej, jag använder också byxor nån gång då och då, för det kan ju vara snyggt det också). Idag har jag shoppat litegranna, nästan shoppaholic som jag är, så är det väll kanske inte så ovanligt, men jag är nöjd i alla fall. Tror jag ska ha på en av grejerna i skolan imorron, får se.

Detta får mig att tänka på att jag har geografiprov imorgon som jag måste plugga på. Suck.

Hoppas ni har en mysig kväll. Jag ska tända lite ljus tror jag, det höjer mysfaktorn.

Dagens låt: Toploader - Dancing In The Moonlight



En av mina absoluta favoritlåtar. Onödigt vetande, men jag tycker så mycket om den att ja har den som ringsignal och har haft det rätt länge. När jag spelar den på datorn tror min mamma att det ringer, varje gång. Denna låt har hängt med ända sedan jag såg Eva & Adam -Fyra födelsedagar & ett fiasko för första gången (ganska många år sedan, det vill säga).

Denna låt håller måttet, jag kan inte spela sönder den.

Lunchkamrater

image17 image18

Emelie & Claudia. Dessa sötisar äter jag lunch med varje dag och pratar om livets alla ting.
Tack för att jag får fotografera er och att ni inte känner er pressade framför kameran när jag fotar. Jag ska terrorisera er med massor av kort framöver.

puss på er. <3

TENACIOUS D - THE PICK OF DESTINY



Jack Black är gullig tycker jag. Filmen med samma namn som låten är grym.

Claudia

image16

Tös med klös. Fina kläder som attans har hon på sig. Me like färgade strumpbyxor.

Dagens låt: Friday I'm in love - The Cure


Jag kan flyga, i alla fall på bild.

image15

Denna bild är ifrån förra veckan, men jag hade i princip samma outfit idag. Jag är helt kär i min Mimmi & Musse- tröja. Den är ifrån Beyond Retro på Åsögatan, den affären rekomenderas varmt.

Dramatik

Oj vad jag tycker att drama är kul. Det är verkligen min grej. Jag är helt lyrisk under dramalektionerna i skolan. Det verkar dock inte vara många fler än jag som är i sjunde himlen just då, men det spelar inte mig någon roll. Skumt egentligen att jag går samhälle när jag är såpass estetisk av mig. Men när man går SPSP så har man ju i alla fall massor av poäng att välja roliga ämnen för, vilket jag har gjort.

Jag tycker att drama är så fantastiskt roligt för man kan ju apa sig så mycket man vill och kan vara hur onormal som helst. Det är skoj, i alla fall för de personer som kan bjuda på sig själva. När jag var liten var jag så blyg så jag vet inte vad, men det verkar ha växt bort med åren och det känns verkligen jätteskönt.

Jag hoppas verkligen att det går bra i den här kursen, det skulle vara gräddet på moset.

Jag tycker att det är fint med knappar.

image12

Bild ifrån gårdagen


I hate my self for loving you - Joan Jett



Grym låt med massor av ös, kan inte få nog av den. Jag kan inte låta bli att skråla med och stutsa upp och ned på stolen när jag sitter framför datorn och lyssnar på den.

Leriga ben i ett par blå träskor.

Hej alla sötnosar där ute!
Idag gick jag upp klockan halv tolv, vilket var grymt skönt. Sedan har jag kravlat runt på gräsmattan här hemma och fotograferat i trädgården till fotouppgiften till på tisdag (jag läser Fotografisk Bild A).  Sprang runt i shorts och gigantisk tjocktröja, så mina ben blev helt leriga och rivna av buskar, men vad gör man inte för konstens skull. ;) Har  tyvärr ingen kamerasladd här hemma, men bilder kommer säkert så småningom.

Sitter nu och lyssnar på Rockklassiker, som är min absoluta favoritradiokanal. Ratta in 106.7 på radion eller så kan du lyssna på en grym rocklåt som jag ska lägga in som dagens låt alldeles strax.

/Maria


Ane Brun - My Lover Will Go




För att avsluta kvällen tänkte jag bara lägga in en fin låt. Ha en trevlig natt!

/Maria

Inspiration

image5
Foto: Face Hunter
 

Jag tycker att denna tjej har helt fantastiska kläder på sig Denna bild ger mig inspiration. Jag vill också ha en scarf knuten i mitt hår sådär!

/Maria


Myspys

image3

Eftersom det inte alls blev någon utgång som det var planerat så får jag nöja mig med att gosa i min säng och jag ska kolla på About Schmidt på datorn. Jag såg halva när jag flygde till Chicago i höstas men han aldrig se slutet. Nu ska vi se om den var så bra som jag minns den. 

/Maria

Uppdatering: Filmen var precis lika bra som jag kom ihåg den! Rekomendras varmt! Jack Nicholson är grym.

Morgonstund har ej guld i mund

Jag satt och knåpade med bloggen in på småtimmarna och somnade sent och nu är det upp (vad jag tycker är) tidigt på en lördag. Varje morgon lyssnar jag på musik för att lyckas vakna relativt bra. Musik på morgonen är inte direkt något mina stackars föräldrar uppskattar, men det struntar jag i helt enkelt. ös på bara med hög volym!

Så dagens låt är främst för alla de som behöver piggna till en smula.

/Maria


Dagens låt: Jet - Are you gonna be my girl?


Jag och min gode söderpolare Patrick på Blå i lördags.

image2

Man ska testa på nya saker här i livet.

Jag har länge beskådat ett stort antal bloggar och har nu kommit fram till att det är dags att skaffa en egen. Jag är väll inte direkt något datorgeni, så vi får väll se hur det blir i början, men jag hoppas att allting ska börja fungera så snart som möjligt. Härmed har jag en ny dator och en sprillans ny blogg.

/Maria

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0